Telefon şarj istasyonları güvenli mi?

Hava limanı şarj istasyonu

Telefon şarj istasyonları son yıllarda tam ihtiyacımız olduğunda imdadımıza yetişiyor. Peki, telefon şarj istasyonları ne kadar güvenilir?

FBI Denver X paylaşımı

Amerika’da bununla ilgili kısa süre önce duyulan bir haber daha temkinli olmamıza yardımcı oldu. Haber FBI Denver X hesabından duyurulmuştu.

FBI, son zamanlarda tüketicilere, kamuya açık ücretsiz şarj istasyonlarını kullanmamaları konusunda uyardı. Bu uyarının sebebi, dolandırıcıların bu şarj cihazlarına kötü amaçlı yazılımlar bulaştırabilecekleri veya bilgisayar korsanlarının telefon, tablet veya bilgisayarlarına erişim sağlayabilecek yazılımları ele geçirebilecekleri yönündeki artan tehdidin olduğunu açıkladı.

FBI’ın Denver saha ofisinden gelen bir tweet, halkı şu konuda uyardı: “Havaalanlarında, otellerde veya alışveriş merkezlerinde ücretsiz şarj istasyonlarını kullanmaktan kaçının.” FBI, kendi şarj cihazınızı ve USB kablonuzu taşımanızı ve bu şekilde elektrik prizini kullanmanızı önermektedir.

Telefon şarj istasyonları

FBI’ın Denver saha ofisi, halka açık şarj cihazlarından kaçınma konusundaki benzer talimatları web sitesinde de sunmaktadır. Ancak, FBI’ın yaptığı uyarı, meyve suyu hırsızlığı gibi bir özel olaya dayanmamaktadır. Denver saha ofisi, mesajın genel bir tavsiye olduğunu ve özel bir vakaya dayanmadığını belirtti. Bu arada, Federal İletişim Komisyonu (FCC), 2021 yılından beri “meyve suyu hırsızlığı” olarak bilinen kötü amaçlı yazılım yükleme şeması konusunda da tüketicilere uyarılarda bulundu. FCC, USB kablolarının tehlike altında olduğu tüketici cihazlarının, kullanıcı adları ve şifrelerini ele geçirebilecek bir yazılım aracılığıyla ele geçirilebileceği konusunda uyarıda bulundu ve tüketicilere bu tür kamusal şarj istasyonlarından uzak durmalarını önerdi.

Telefon şarj istasyonları güvenli mi?

Meyve Suyu Hırsızlığı Nedir?

Meyve suyu hırsızlığı, özellikle havalimanları, kafeler ve diğer halka açık yerlerde sıkça rastlanan halka açık USB şarj noktalarının varlığından faydalanan bir tür siber saldırı biçimidir. Bu saldırı türü, kullanıcının mobil cihazına gizli bir donanım ve/veya yazılım cihazı kullanarak erişim sağlayan bir kimlik avı saldırısı olarak tanımlanabilir. Kullanıcının genellikle haberi olmadan gerçekleştirilen bu saldırı, kötü niyetli kişilerin cihazlarına kötü amaçlı yazılımlar yüklemelerini içerir. Bu durum, bilgisayar korsanlarının kullanıcının verilerini çalmalarına, cihazın pilini tüketmelerine ve hatta potansiyel olarak kullanıcının banka hesaplarına erişmelerine olanak tanır.

Bu kötü amaçlı etkinlik, güvenlik açısından riskli olabilir ve kullanıcıları bilinmeyen veya güvenilmeyen USB şarj noktalarından uzak durmaya teşvik eder.

Telefon şarj istasyonları güvenli mi? Bu soruya artık rahatlıkla cevap verebilirsiniz, ancak maalesef teknolojiyle birlikte siber suç dünyası da sürekli evrim geçiriyor. Sizlere, herkesin dikkatli olması gerektiğini hatırlatan bir makale ile yardımcı olmaya çalıştık. Umarız keyifle okumuşsunuzdur.

@tarihlibilim

https://www.tarihlibilim.com/post/havalimanlarinda-yuz-tanima/

https://www.tarihlibilim.com/post/lityum-kullanimini-azaltabilecek-yeni-pil/

https://www.tarihlibilim.com/post/telefonu-gece-sarjda-birakmak-zararli-mi/

Öne Çıkan Yazı

Gençleşen Deniz Canlısı

Kök Hücrelerle Görme İmkânı

Küresel çip pazarındaki rekabet hızla artıyor

1 comment

Telefonun icadı - Tarihli Bilim Ekim 22, 2024 - 11:16 am
[…] Telefon şarj istasyonları güvenli mi? Telefonu gece şarjda bırakmak zararlı mı? İşitme Cihazları Cep telefonlarının tarihi […]
Yorum Ekle