Cumartesi, Haziran 29, 2024
Abone Formu
Home » Paket Servis Çantası

Paket Servis Çantası

Paket Servis Çantası

by Serhat AGAYA
0 comment 304 gör

Özellikle pandemi sonrası evlere paket servisler çoğaldıkça sıkça karşılaştığımız paket servis çantası nasıl ve ne zaman hayatımıza girdi? Merak ediyor musunuz?

Ingrid Kosar’ın icadı, otuz yıldır pizzaları sıcak tutuyor.

Evet, bugün evinize gelen paket servis ürünü ve özellikle pizzalar, eğer sıcak olarak teslim edilebiliyorsa en büyük teşekkürü Ingred Kosar isimli girişimci hak ediyor.

Soğuduğunda pizzanın ne kadar kötü ve yenmez bir hale geldiğini bilirsiniz. Kosar’ın imza çantaları, ince bir naylon iç astar arasında gıda için güvenli polyester yalıtım katmanı muhafaza ediyor. Yıllar içinde, bir restoran adisyonunu tutmak için dışarıdaki şeffaf bir cep, yansıtıcı fosforlu bir güvenlik şeridi ve teslimat görevlisinin çantayı bir tepsi gibi tutmasına izin veren bir alt bilek kayışı gibi birkaç başka ilave özellikler eklenerek günümüze gelen bu çantayı anlatmak isteriz. Paket Servis Çantası, birkaç yıl boyunca dökülmelere, sızıntılara ve arabalarda zıplamaya dayanacak şekilde üretilmiştir.

Kayak müsabakası ile olan ilgisi

Ingred Kosar gençlik yıllarında evde iyi bir tüketicisiyken televizyonda kayak müsabakası izlerken yarışçılardan ilham alarak, giydikleri kıyafetin kumaşını pizza çantası olarak kullandığı takdirde evine gelecek olan pizzalarında sıcak kalabileceğini düşünmüştür.

1980’lerin başında pizza firmaları, pizzaları taşıma sırasında sıcak tutmak için öncelikle oluklu mukavva pizza kutuları ile çözüm bulmaya çalışmışlardı. Biraz daha ileri gitmeleri gerekiyordu, nedeni ise soğuk kış aylarında ciddi önlem almayı gerektiriyordu, bunun çözümü soğuk kış geceleri battaniye evde bir çözüm ise pizza içinde çözüm olmalıydı. Pizzalar battaniyelere sarılıyor ve sıcak kalması sağlanıyordu.

İşte Kosar’ın icadı tam zamanında yardıma koşmuştu.

Seliskar’ın desteği

1982 yılında satın alma temsilcisi işinde çalışan Kosar, kendi işinin sahibi olmayı hayal etti. Aynı yıl Seliskar ile tanıştı. Diğer şeylerin yanı sıra pizzaların dağıtım kutularına yerleştirildiği oluklu mukavva çemberler üreten bir şirkete sahipti. Seliskar, “Bir gün biraz sinirlendim ve ‘Birisi buharı serbest bırakan ancak 50 havalandırma deliği olmadan ısıyı içeride tutan bir çanta bulsa, gerçekten bir şeyleri olur’ dedim,” diye hatırlıyor Seliskar.

Fikrin değerli olduğunu bilen Kosar, böyle bir çanta icat etmeye koyuldu. Karşılanması gereken performans düzeyi hakkında bir fikir edinmek için dönemin hâkim pizza şirketleri temas kurdu. Kosar, o zamanlar pizza dükkanlarının sıcak kutulara, sterno ısıtıcılara ve plastik biçimli taşıyıcılara güvendiğini biliyordu. Bunların hepsinin ciddi dezavantajları vardı (bazı arka koltuk araba yangınları dahil). Ayrıca hiçbiri ucuz değildi. Kosar, büyük pizza firmaları ile yaptığı görüşmelerde ideal çantanın bir pizzayı 45 dakika boyunca 140 derece veya daha sıcak tutacağını söyledi. Sonraki bir buçuk yıl boyunca, farklı yalıtım malzemeleri kullanarak, denemeler yaparak farklı çanta tasarımları üzerinde çalıştı ve bu arada patent başvurusunda bulundu. Seliskar bunu hatırlıyordu ve 1983’ün sonlarında şirketini kurmasına yardım etti. Bir ortak olarak, “Temelde onun için çalışmaya gittim” ve şirketin en iyi satış elemanı haline geldiğini söyledi.

Paket Servis Çantası talep eden firmaların bazıları

Kosar, bir ürünü icat etmenin bir şey olduğunu, ancak onu pazarlamanın, üretmenin ve bunun gerçekleşmesi için gerekli insanları yönetmenin onu hiç beklemediği şekillerde zorladığını çabucak öğrendi. İş büyüdükçe ve siparişler artmaya başladıkça, Kosar ürün hattını genişletmeye ve iyileştirmeye başladı. Aklında her zaman en önde gelen kaliteydi. İlk başlardan beri Kosar için önemli olan fiyat değil kalite olmuştu, en kalitelisi ve en pahalısı her zaman onun tarafından üretildi.

Kadın girişimcilere harika bir örnek

Kendi işine sahip olan bir kadın olmak ve kendi işini büyüterek yürütmek, Kosar’a güzel anılar kazandırdı, örneğin bir Beyaz Saray şefinin Chicago’daki bir sergide onun çantalarından birini satın alıp altın kaplamalı kartvizitini ona bırakması gibi…

Women’s Business Enterprise National Council kısa süre önce şirketini kadınlara ait küçük bir işletme olarak onayladı ve Thermal Bags ABD’de yılın ihracatçısı seçildi.

Bizler bugün bu başarılı, girişimci kadının zekasının ürünü olan çanta sayesinde internet üzerinden verdiğimiz siparişlerden gelen Paket Servis Çantası içerisindeki sıcak yemekleri yiyebiliyoruz.

Teşekkürler Ingred Kosar

@tarihlibilim

#food #tarih #servis #ingredKosar #history #historyscience #tarihlibilim

https://www.tarihlibilim.com/post/pizza-deyip-gecmeyin-pizzanin-koklu-tarihi/

https://www.tarihlibilim.com/post/internetin-ortaya-cikisi/

Hoşunuza gidebilecek yazılar

Leave a Comment

Reklam Engelleyici Fark Edildi

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız