Çarşamba, Temmuz 3, 2024
Abone Formu
Home » Giyilebilir teknolojilerde ‘gözlük’ rekabeti

Giyilebilir teknolojilerde ‘gözlük’ rekabeti

Giyilebilir teknolojiler

by Serhat AGAYA
0 comment 434 gör

Giyilebilir teknolojilerde ‘gözlük’ rekabeti gün geçtikçe kızışmaya devam ediyor. Yeni gelişen bu teknolojide yaygın olarak kullanılan akıllı saatlere ek olarak, akıllı gözlükler de yeni bir rekabet alanı oluşturdu.

Giyilebilir teknolojilerde ‘gözlük’

Teknolojik ilerlemeler

Teknolojik ilerlemeler, eğitimden eğlenceye kadar geniş bir yelpazede insan hayatını dönüştürmeye devam ediyor. Bu dönüşümlerden biri, giyilebilir cihazların giderek daha yaygın bir şekilde kullanılmasıyla ortaya çıkıyor. Özellikle akıllı saatlerin popülerleşmesiyle başlayan bu trend, uyku düzeni, kalp ritmi ve genel sağlık takibi gibi önemli veri noktalarının izlenmesinde rol oynuyor.

Giyilebilir teknolojiler alanındaki bir diğer önemli gelişme ise akıllı gözlüklerin yükselişi. Metaverse projelerinin kilit bir unsuru olan artırılmış gerçeklik gözlükleri, teknoloji devlerinin bu alana yönelmesiyle daha da gelişiyor. Özellikle bu gözlükler, kullanıcıların çevrelerini zenginleştirerek etkileşim kurmalarını sağlıyor.

Apple şirketi, giyilebilir teknoloji alanındaki dikkat çekici gelişmelere öncülük ediyor. Şirketin karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, kullanıcılara telefonlarında gerçekleştirdikleri neredeyse her şeyi gözlük aracılığıyla yapma imkânı sunacak. 2 Şubat Cuma günü satışa çıkacak olan Vision Pro için ön siparişler ise 19 Ocak tarihinde başlayacak.

META gözlük tasarlamaya devam ediyor

Sosyal medya devi Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların ana şirketi olarak, giyilebilir gözlük teknolojilerindeki çalışmalarını hızlandırıyor. Yeni nesil Meta Smart Glasses adlı gözlükler için Ray-Ban ile ortaklık kuran Meta, güneş gözlüğü tarzında tasarımlar ortaya koyuyor. Bu akıllı gözlükler, üzerinde entegre mikrofon, hoparlör ve kamera bulundurarak, kullanıcılara hoparlörler aracılığıyla kulaklık olmadan müzik dinleme olanağı sunuyor.

Giyilebilir teknolojiler Meta Smart Glasses

Meta Smart Glasses, içerdiği kameralar sayesinde 1080 piksel çözünürlüğünde video çekme yeteneğiyle öne çıkıyor. Bu özellik, kullanıcıların Facebook veya Instagram üzerinden canlı yayın yapmalarına olanak tanıyor. Meta’nın giyilebilir teknoloji alanındaki bu yenilikleri, sosyal medya deneyimini daha etkileşimli ve yenilikçi hale getiriyor.

GOOGLE ağır kalıyor

Giyilebilir teknolojiler konusunda önem veren büyük teknoloji firmalarından bir diğeri olan Google, işletmeler ve geliştiriciler için 2019’da piyasaya sürdüğü Enterprise Edition 2 ile dikkat çekmişti. Ancak, bu akıllı gözlük modeli, bir süre satışta kaldıktan sonra Google tarafından 15 Mart 2023 tarihinde satışının durduruldu. Şirket, bu kararın nedenleri konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Giyilebilir teknolojiler Google Smart Glasses

Diğer bir büyük teknoloji şirketi olan Microsoft’un akıllı gözlük ürünü Hololens, daha çok kurumsal kullanımlara odaklanmış durumda. 2019 yılında ikinci versiyonu piyasaya sürülen Hololens, ABD ordusu dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Gözlüğün, yakın bir gelecekte üçüncü versiyonunun piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

@tarihlibilim

https://www.tarihlibilim.com/post/metaverse/

https://www.tarihlibilim.com/post/bilgisayar/

https://www.tarihlibilim.com/post/robot-bilimi-peki-baslangici-ne-zaman/

https://www.tarihlibilim.com/post/vision-pro-nedir/

Hoşunuza gidebilecek yazılar

Leave a Comment

Reklam Engelleyici Fark Edildi

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız