Dünyanın En Eski Alfabesi Suriye’de Bulundu: Bildiklerimizi Altüst Eden Keşif ile ilgili bu makalemiz ilginizi çekecek. Arkeologlar, geçenlerde Suriye’de bir antik mezarda bilinen en eski …
-
Toprak ve İnsan için ortak elementlerin dansı dendiğini hiç duymuş muydunuz? Bugün vücudumuzdan bahsedeceğiz. Toprak ile olan insan vücudu hangi noktalarda birbirine benziyor buna değineceğiz. Vakit kaybetmeden başlayalım isterseniz. Toprakla …
-
Plastiğin Tarihçesi, kauçuğun doğada keşfiyle başlayan bir süreci yansıtır. 18.yüzyılda Avrupalı kaşifler, Güney Amerika’daki yerli halkların “kauçuk” adını verdikleri esnek bir madde kullandıklarını gözlemledi. Kauçuk ağacından elde edilen bu malzeme, …
-
Bio Dizel Nedir? Bio dizel, çevre dostu özellikleriyle fosil yakıtlara alternatif sunan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Bitkisel yağlar, hayvansal yağlar ve atık yağlardan üretilen bu biyoyakıt, fosil yakıtların aksine karbon …
-
İçme suyunun pH değeri, suyun asidik, nötr veya alkali olup olmadığını belirleyen kritik bir ölçüdür. pH skalası 0’dan 14’e kadar değişir. 7 pH nötr kabul edilirken, 7’den düşük değerler asidik, …
-
Acı Tat Duyusu ağzımızda nasıl oluşur? Acı tat ile ilgili neler biliyoruz? Bugün acıya bilimsel bir pencereden bakacağız. Acı tat, insan duyularını etkileyen en güçlü ve karmaşık tatlardan biridir. Tat …
-
Down Sendromu Nedir? Bugün bu hassas konuyu ele almak istedik. Down sendromu, insanlarda görülen en yaygın genetik rahatsızlıklardan biridir. Maalesef dünya genelinde birçok aileyi de etkiler. 1866 yılında İngiliz Dr …